2012. február 22., szerda

Szégyen, gyalázat az egész országra, a magyarokra nézve az az ítélet amit Geréb Ágnesre kimértek.Nem tudom hogyan néz szembe önmagával a bíró, az ügyész,az orvosszakértők, és azok az orvosok a képtelenek kiállni egy kollégájukért.
Nézzétek meg
ezt a filmet, ami tükrözi a társadalom mai állását.

3 megjegyzés:

lazsuzso1 írta...

Én tényleg nem is értem az embereket!Normális felnőtt emberek gyilkosnak tartják..........Én végignéztem a filmet,és minden szavát értem,de sajnos teljesen normális meberek azt gondolják,hogy kőkeményvállakozásról volt szó..lásd klubrádió fórum reggeli gyors tegnapi bejegyzései.......:(((((

Melinda írta...

Geréb Ági nem kért pénzt a szülésért. Ami pénzbe került nála az a szülésre felkészítő tanfolyam volt. Ami pedig teljesen természetes, hiszen bármilyen tanácsadóhoz is megyünk fizetnünk kell. Nála miért lett volna ez másként?

Alapvetően nem az otthonszülés vs kórház felvetéssel van a legnagyobb problémám. (Azzal is mert azt hiszem joggal érezhetem azt, hogy ebben az országban semmibe veszik az alkotmányos jogaimat akkor, mikor ellehetetlenítik annak a megválasztását, hogy hol szüljek) Hanem abban ahogyan kettős mércével mérik az intézményen belüli és kívüli műhibákat. Még csak nem is az a kérdés, hogy hibázott-e, hanem az, hogy miért jár neki 10X olyan súlyos büntetés azért, ami lehet, hogy egy kórházi szülés során ki sem derül. Hogyan lehetséges az, hogy a filmben is elhangzott staisztika (a tavalyi évben szülés közben meghalt anyukák számáról)nincs nyilvánosság elé tárva, miközben egy másik embernek a legapróbb gesztusait is számon kérik?
A halál hozzátartozik az élethez, aki pusztán materiális álláspontból közelíti meg ezt a kérdést, az soha nem értheti meg azt, hogy hogyan tudtak megbocsájtani a gyermeküket elvesztő szülők Áginak. Nem, nem azért, hogy a saját lelkiismeretüket tisztára mossák. Nem. Hiszen egyedül az Úr előtt kell elszámolnunk a tetteinkkel.

RÉKA írta...

A tanfolyamért is akkor kellett csak fizetni, ha az embernek volt miből. Mi csak utólag tudtuk támogatni az alapítványt, és az útiköltséget fizettük csak ki. A bábák és dúlák szívből teszik, amit tesznek. És ezzel életeket is mentenek (személyes példa). Én már újból is, csakis az otthonszülést választanám!
Andrea Réka