2009. július 1., szerda

mit is tud egy 16 hónapos?


Jár, vagyis inkább szalad, mindenhová felmászik , különösen előnyben részesítve az étkezőasztalt és más, hasonlóan magas helyeket. Mindent (értsd MINDENT) megkóstol de főként olyan dolgokat amik potenciálisan veszélyesek úgy mint: kréta, száradt olajfesték, fű, fa, virág, üveggolyó, spar-os törp, homok, föld stb. Természetesen ez nem vonatkozik az ehető gyümölcsökre, amik közül csak a banán jöhet néha szóba, a többi csak lé formájában.
Egyedül eszik , általában kézzel de néha már a kanalat is használja. Egyenlőre a tejen és a reszelt sajton kívül minden más fehérjeforrást elutasít. Tegnaptól nem szopizik. ( már napok óta alig-alig kérte, inkább csak éjjel mikor felébredt. Így megbeszéltem vele, hogy most akkor talán abba kéne hagyni a cicizést amire ő nagyon édesen még egyszer megszívta a cicimet majd azt mondta: cici ebújt.)
Sokat és nyugodtan alszik, de mikor felkel akkor rögtön halaszthatatlanul enni kér. Soha nem tudok elég gyors lenni.
Rengeteget "olvas" talán ez a kedvenc elfoglaltsága a csúszda és a homokozó mellett.
Nagyon édesen beszél napról-napra bővül a szókincse, már igéket is használ úgy mint ebújt, emegy, aszik, kijössz, . Elénekli a boci boci tarka elő sorát.
A harmadik gyerekhez méltóan mindent elsöprő akarattal áldotta meg a Jóisten amit maximálisan próbál érvényesíteni.

Félelmetes látni, hogy mennyire gyorsan fejődik. A többieknél ez jóval lasabban ment. Iringó pl 15 hósan kezdett járni, Csongi meg ilyen korban még nem beszélt. Ő meg mindent egyszerre és nagyon gyorsan csinál. Néha szeretném ha lasabban menne, mert mit fog akkor csinálni háromévesen?????????????

Nincsenek megjegyzések: